CGI trouble on Netbsd

Troubleshooting with your custom scripts/programs installed on Polarhome.

Moderator: Moderators

CGI trouble on Netbsd

Postby papa » Sat Jul 16, 2011 5:47 am

Hi. Sorry to have been absent from Polarhome for so long. :(

Of course, it's trouble that brings me back. :twisted:

I have some CGI scripts on my Netbsd web site (for example, http://www.polarhome.com:743/~papa/cgi-bin/fortune.cgi) that were working a week or so ago, but now all return the following error page. Any advice?

Server error!

The server encountered an internal error and was unable to complete your request.

Error message:
Premature end of script headers: cgiwrap

If you think this is a server error, please contact the webmaster.
Error 500
http://www.polarhome.com
Sat Jul 16 05:34:34 2011
Apache/2.0.52 (Unix) mod_ssl/2.0.52 OpenSSL/0.9.7d DAV/2
David "papa" Meyer
Takarazuka, Japan
papa@ alpha | ia64 |debian | netbsd | redhat | vax
User avatar
papa
Senior Member
 
Posts: 142
Joined: Mon Apr 14, 2008 8:55 pm
Location: Japan Takarazuka

Re: CGI trouble on Netbsd

Postby zoli » Mon Jul 18, 2011 10:11 am

Hello,

I started to migrate netbsd to a new hardware with NetBSD 5.1 and I have some trouble with MySQL and cgiwrap.
I plan to sort out all problems with freebsd, netbds, openbsd, ubuntu and debian this week.
Regards,
Z
---
Zoltan Arpadffy
zoli
Forum Admin
Forum Admin
 
Posts: 757
Joined: Mon Sep 30, 2002 1:27 am
Location: Stockholm, Sweden

Re: CGI trouble on Netbsd

Postby papa » Thu Jul 21, 2011 3:44 pm

I see you're making progress. Thanks for working on this.

I now get a new error page when I try to access the same CGI script I tried in the inital post, even though file permissions are set correctly (-rwxr-xr-x 1 papa users 164 May 21 2010 fortune.cgi):

Forbidden

You don't have permission to access /~papa/cgi-bin/fortune.cgi on this server.
Apache/2.2.15 (Unix) mod_ssl/2.2.15 OpenSSL/0.9.9-dev DAV/2 Server at www.polarhome.com Port 743
David "papa" Meyer
Takarazuka, Japan
papa@ alpha | ia64 |debian | netbsd | redhat | vax
User avatar
papa
Senior Member
 
Posts: 142
Joined: Mon Apr 14, 2008 8:55 pm
Location: Japan Takarazuka

Re: CGI trouble on Netbsd

Postby zoli » Mon Jul 25, 2011 10:37 am

Hello,

after the migration the php and the cgiwrap is not set up at all.
So far polarhome had lot of troubles with PHP access rights and CGI access. I plan to deploy an unique, more secure and easily controlled solution... but I have not come to that (host migrations got higher priority ) - but it will come soon.
Regards,
Z
---
Zoltan Arpadffy
zoli
Forum Admin
Forum Admin
 
Posts: 757
Joined: Mon Sep 30, 2002 1:27 am
Location: Stockholm, Sweden

Re: CGI trouble on Netbsd

Postby papa » Fri Jan 31, 2014 2:38 am

After 2.5 years, is there a chance of "soon" coming soon? ;)

I guess it's been that long since I've checked the CGI scripts myself, but the same problem is still occurring. I know it's not your top priority, Z, but it would be nice if CGI scripts worked on NetBSD.

Thanks as always for keeping Polarhome up and running.
David "papa" Meyer
Takarazuka, Japan
papa@ alpha | ia64 |debian | netbsd | redhat | vax
User avatar
papa
Senior Member
 
Posts: 142
Joined: Mon Apr 14, 2008 8:55 pm
Location: Japan Takarazuka

Re: CGI trouble on Netbsd

Postby zoli » Sun Feb 02, 2014 8:42 pm

I am sorry, but after moving BSDs virtual the CGIwrapper has not been configured.
This is a manual job for every each server - I'll try to do that - at least on netbsd - until end of the week.

I am sorry :(
Regards,
Z
---
Zoltan Arpadffy
zoli
Forum Admin
Forum Admin
 
Posts: 757
Joined: Mon Sep 30, 2002 1:27 am
Location: Stockholm, Sweden

Re: CGI trouble on Netbsd

Postby zoli » Thu Mar 20, 2014 3:13 pm

zoli wrote:I'll try to do that - at least on netbsd - until end of the week.


Indeed this "end of the week" was again some one and half month long... but it is finally done.
I am really sorry for the delay.
You may use cgi extension for whatever, pl for perl in the cgi-bin directory.
...also php is allowed for all users.

So far all this just on NetBSD - but gradually I'll implement on all other hosts.
Regards,
Z
---
Zoltan Arpadffy
zoli
Forum Admin
Forum Admin
 
Posts: 757
Joined: Mon Sep 30, 2002 1:27 am
Location: Stockholm, Sweden

Re: CGI trouble on Netbsd

Postby zoli » Wed Mar 26, 2014 4:40 pm

...this NetBSD box drove me crazy. For some reason the web server crashed form time to time.
So, I simply removed and installed a new one and if I were there added dozens of new packeges.

...now this server became a really nice place to be :)
Regards,
Z
---
Zoltan Arpadffy
zoli
Forum Admin
Forum Admin
 
Posts: 757
Joined: Mon Sep 30, 2002 1:27 am
Location: Stockholm, Sweden


Return to Troubleshooting

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 5 guests

cron